RoserRosen Portrætter (alfabetisk):

Hvis du trykker på linket under et billede, kommer du til en ny side med flere foto´s af den pågældende rose. Jeg bestræber mig på at vise rosen i alle stadier, samt hele busken, så man får et bedre helhedsindtryk af hver enkelt rose.
(En del roser har jeg ikke haft længe nok til at kunne vise udførligt)Abraham Darby    Austin, England 1985  (Aloha (te-hybrid, Boerner 1949) x Yellow Cushion
Dejlig citrusduftende rose i flere toner af gyldenrosa og orange, som bleger til lysrosa. Blomsterne er meget store og den remonterer rigtig godt. Stor buskrose som kan bindes op som lav klatrerose. Væksten er kraftig.Aïcha   Valdemar Petersen, Danmark 1959  (Souvenier de JacquesVerschuren x Guldtop)
Stor smuk busk, med lidt bregneagtig løv og de mest strålende enkle gule blomster. Velduftende og remonterende, derudover meget hårdfør og tåler skygge.Albertine   Barbier 1921 Frankrig  (Rosa wichuraiana Crép. synonym x Mrs. Arthur Robert Waddell)
Klatre rose med kraftig vækst som kan blive 4m ved opbinding. Meget kraftige torne og blanke mørkegrønne blade. Blomsterne er fyldte i løs skålform, og sidder i store klaser hvor farven er et mix af toner fra blomsternes forskellige stadier, af lakserosa med en kobbertone som blegner lidt sølvrosa-agtigt. Knopperne er mørk lakserosa eller orangerøde. Duften er helt sublim, stærk, behagelig og luftbåren, så den kan duftes i stor omkreds. Sommerblomstrende.
Hvor jeg boede før, var Albertine netop begyndt at klatre over i et dødt æbletræ på 2½m, da jeg skulle flytte. Jeg var desværre nødt til at beskære rosen hårdt, fordi jeg ville have det flotte rustne stativ den voksede i, med mig. Da rosen alligevel var så hårdt beskåret, kunne jeg lige så godt prøve at tage den med mig, og nu er den heldigvis lige så stor som før. Derudover har jeg købt endnu en Albertine til CD rosenbuen, for denne rose er en kær favorit hos mig.Alchymist    Kordes, Tyskland, 1956  (Golden Glow (climber Brownell 1937) x hybrid af Rosa eglanteria)
Kraftigvoksende og meget smuk busk- og klatrerose. Få torne, men store og krumme. Blomsten folder sig ud til en stor flad og firdelt roset, hvor de indre kronblade har en fold på langs. Farven er grundlæggende gul, og med islæt af orange og rosa toner, alt efter temperatur og solskin.Alan Titchmarsh    Austin, England 2000  (frøplante x frøplante)
Denne roses farvetoner i blomsten og knopperne, danner sammen med de rødtonede stængler, en utrolig smuk helhed. Blomsterfarven er vidunderlig sammen med hele skalaen fra sartrosa til mørk violette roser. Den har en særdeles smuk kugleformet blomst, som ofte nikker. Med tiden kommer man til at holde meget af denne tendens. Remonterende og med dejlig duft. Jeg faldt for denne rose på planteskolen, pga. den umådelige smukke farve helhed som stænglerne og løvet, sammen med blomstens farve danner. Rosen har bestemt ikke skuffet! Den har 2 m. lange grene som er fæstnet til espalier og blomstrer overdådigt.Aloha   Eugene S. Boerner USA 1949   (Mercedes Gallart x New Dawn)
Store tætfyldte og firdelte blomster i historisk rosestil, med kraftig æbleduft. Blomsterfarven er lyserød til mørkrosa, med islæt af lakserosa, som bleger til lysrosa. Blomsterrig og remonterende. Kraftigvoksende og kan bruges som klatrerose. Aloha er meget brugt til udvikling af nye rosensorter, eksempelvis: Abraham Darby, Martine Guillot og mit nye køb: Clarence House
Sådan en betydningsfuld avlsrose må man da bare eje! :)            
Artemis    Hans Jürgen Evers, 2004  Introduceret af Tantau Roses 2009
Utrolig smukke cremehvide blomster, med et grønligt skær, i gammeldags tætfyldt rosetform, med en stærk duft af anis. Blomstrer i klaser og remonterer godt. Buskrose som bliver omkring 1.20 og skulle være meget sund.
Jeg elsker klaseblomstrende roser, og selvom jeg syntes at store hvide blomster stjæler for meget opmærksomhed i den farveholdning jeg holder min have i, så måtte jeg altså bare have denne skønhed!
 
Bleu Magenta   Grandes Roseraies du Val de Loire, Frankrig  1933 (andre nævner introduktion 1899)
Multiflora rambler med et imponerende blomsterflor af små mørk violette roser i store klaser. Let duft og engangsblomstrende. Den kan blive 3-5 m høj opbundet. Skyggetålende og kan angribes af meldug på varme voksepladser.Bourbon Queen    Mauget, Frankrig 1834    ukendt
Engangsblomstrende historisk bourbonrosenbusk, der er god som klatrerose. Blomsterne er skålformede i klaser, i toner af mørkrosa-rosahvid, meget blomsterrig og med stærk sød duft. Skyggetolerant og rimelig sund af en Bourbon.

Det er ikke den rigtige rose jeg har fået tilsendt, men den er heldigvis køn. Jeg har købt en ny et andet sted, og håber at det er den rigtige. Denne ligner bourbon rosen Great Western, ihvertfald ifølge Lars-Åke Gustavsson´s Rosen Leksikon, men googler man, så vises en mørkere og mere typisk bourbon. Den ligner også nogle billeder af bourbon rosen Zigeunerknabe, men som oftest er den rose mørkere rød/violet i farven.

På en finsk blog fandt jeg et indlæg om bourbon, med billeder af de to roser: Her
Nedenstående billede fra indlægget er præcis magen til min rose!!!! Der står det er Zigeunerknabe:
(men en typisk Zigeunerknabe ligner det ikke)


Her er nogle billeder fra i sommers af min rose, se lige hvor meget de ligner rosen fra den finske blog!!!På en anden finsk blog fandt jeg denne udtalelse:
"De fleste af de "Zigeunerknabe" / "Gipsy Boy" roser som sælges i Finland er fantastiske 'Great Western' roser"

Link: http://www.ruususeura.fi/a-suomi/a-bourbon-ruusut/great-western.html

Herunder et billede af Great Western fra indlægget, det ligner da den samme rose som ovenstående!


Man kan frygte at flere roser sælges under samme navn, for det ligner heller ikke billederne af de mørke roser, når man googler: Great Western.
Men det ligner Lars-Åke Gustavssons: Great Western i hans Rosen Leksikon!


Byd endelig ind med et navn hvis du genkender den, for jeg bryder mig ikke om når jeg ikke kender navnet på en af mine roser.
Indtil min forhåbentlig rigtige Bourbon Queen blomstrer, lader jeg det her stå.Buff Beauty   A. Bentall 1939 England     (William Allen Richardson x frøplante) ?
Buskrose i Moschata-gruppen, som også kan bruges som klatrerose. Blomsterne er udsøgt smukke, både dens fyldte rosetfacon, og dens vidunderlige bløde, abrikosgule nuance, som bleger til varm lysegul. Blomsterne sidder i klaser og den blomstrer rigt gennem hele sommeren. Helt vidunderlig og stærkt duftende. Denne rose har jeg også købt et eksemplar mere af, som er plantet langs kastaniehegnet ved drivhuset.Bridge of Sighs    Harkness, 2000   herkomst ukendt
Det er en ualmindelig dejlig og stærk frugtagttig duft, denne klatrerose har. Væksten virker åben og elegant og de bronzerøde grene står meget smukt til de abrikos-gyldne små blomster, som åbner sig fladt op med synlige støvdragere. 
Jeg faldt pladask og købte 2 for 100kr. De blev plantet ved den  rustne rosenbue, fordi blomsterfarven passer så smukt til rustent jern. Den ene trivedes der i nogle år, men forår 2017 blev de halvdøde planter rykket i drivhus, og her stortrives de, så de allerede samme efterår har 2 m lange skud!Burgundy Ice   Edgar Norman Swane, Australien 1998  introduceret 2003  Sport af Brilliant Pink Iceberg. 
Farven er enestående mørk, fløjlsagtig vinrød med violette toner. Mild honningduft. Højde op til en meter. Remonterende.Champion of the World   William A. Burgess, USA 1885 / George W. Woodhouse, USA 1891 
(Hermosa (bourbon, Marchesseau 1832) X Magna Charta)  (2 forskellige roser med samme navn)
Tornløs Bourbon/Kinarose på 1-2 m højde, med rosa-pink fyldte blomster og kraftig duft. Remonterende og skyggetolerant.
Blomsterne på billedet, er grunden til at jeg har købt denne rose, jeg syntes den er underskøn!Charles de Mills   Ukendt oprindelse, blev dyrket i Roseraie de I´Hay i 1895  og menes at være dyrket i Holland før 1790. Synonym eks.:Bizarre Triomphant
Gallicarose med fantastisk sirligt, tætpakkede blomster i en pragtfuld mørk karminpurpur. Farven bliver dybere og mere brunviolet med tiden. Duften er mild og rosen er engangsblomstrende.
Jeg havde nettop plantet denne rose for 2 år siden, da jeg et par dage efter fandt den brækket, lige under jordoverfladen! Jeg skyndte mig at lave lave stiklinger af toppen, og kunne blot håbe på, at rosen ikke var gået tabt.
Det var den heldigvis ikke, og i dag har jeg 5 planter! Jeg har læst at den kan brede sig til "besværligt" ukrudt, når den vokser på egne rødder... Jeg glæder mig! :)Charles Rennie Mackintosh     Austin, England 1988 (frøplante: Chaucer x Conrad Ferdinand Mayer x pollen: Mary Rose)
Smukke fyldte blomster i en meget tiltalende lilla-rosa farve, som passer smukt ind i staudebede. Mild duft, remonterende og skyggetålende. Desværre trives den ikke særlig godt i staudebedet, og jeg overvejer at plante den i drivhuset, hvor roserne ikke får stråleplet.Cinderella    Kordes, Tyskland 1992  (frøplante x Centenaire de Lourdes)
Busk- klatrerose med charmerende og yndige blomster, oftest i store klaser. Let duft, remonterende og sund, bortset fra en tendens til lidt rust i midten af planten. Blomsterne er desværre sjældent så fyldte og velformede som på billedet her, af plantens tidlige blomstring, men jeg har læst at denne rose får større og flottere blomster på gamle planter.Clair Renaissance
Clair Renaissance  Poulsen roser 1997    herkomst ukendt
Denne rose stod i haven da jeg flyttede ind, så jeg er ikke helt sikker på dens navn. Jeg fandt to salgslabels i jorden med forskellige renaissance roser, så det virkede sandsynligt at denne også kunne høre til den gruppe, og ihvertfald syntes jeg at den ligner. De fleste røde roser den var plantet sammen med, er nu døde og borte, men denne er langsomt blevet sundere og flottere, så det er en god hårdfør rose. Den vokser med kraftige lodrette grene og blomstrer i lidt over en meters højde, og dufter dejligt. 
Hvis du genkender rosen som en anden sort, må du meget gerne skrive navnet, for jeg kan virkelig godt lide at være på "rigtig" navn med mine roser! :)Clarence House   Peter Beales Roses, England 2000   (City of York x Aloha (Boerner 1949))
Cremehvide med gul midte, tætfyldte rosetblomster med intens citrus/frugt duft! Klatrerose med mørkegrønt, sundt blankt løv, som remonterer. Det var en gave til Queen Elizabeth (Queen Mother) på hendes 100 års fødselsdag, og opkaldt efter hendes residens: Clarence House.
Denne rose kunne jeg slet ikke stå for!
Rosen er ikke umiddelbart til salg i Danmark, men Rosenposten har den heldigvis. Jeg glæder mig så meget til at følge denne rose.      


  
Common Moss     Historisk rose
Syn: Rosa Centifolia ´Muscosa´, ´Almindelig Mosrose´, ´Moussu Partout´
Sport af Rosa Centifolia omkring 1700. Busken bliver omkring 150x150, men løs og åben i væksten, så den står godt mellem anden beplantning hvor den får støtte og kan væve sig ind og titte frem. 
Den har store typiske centifolieblomster i ren lyserød, med stærk duft. Dens mos er meget smukt, lysegrønt med en let brunrød tone. Den findes i en hvid variant : ´Muscosa Alba´ eller ´Shailer´s White Moss´.
Denne rose er en af de allerførste jeg købte i 2001, og den står nu i min 3. have. Sommerblomstrende.Compassion      Harkness, England 1972   (White Cockade x Prima Ballerina (Tantau 1957)
Storblomstret (te-hybrid) klatrerose med rosa/laksefarvede blomster, med en kraftig frugtduft.Comte de Chambord   Robert and Moreau, Frankrig, tidligere end 1858. Synonym: Madame Boll.
Damask perpetual, Portland rose (Baronne Prévost (hybrid perpetual, Desprez 1841) x Portland rose)
Vidunderlig og hårdfør Portland rose, rigtblomstrende med store pink, 4 delte roset-blomster med typisk Damask rose duft. Sund, men kan dog angribes af rust.Constance Spry   Austin, England  1961  (Belle Isis x Dainty Maid)
David Austins første rose på markedet, og selvom den kun er sommerblomstrende, er den stadig lige populær pga. de store rent lyserøde blomster, som danner en åben skål med indadbuede kronblade. Duften er kraftig og dejlige af myrrh. Busken bliver stor, og kan bruges som mindre klatrerose.Coral Dawn    Boerner 1952 USA (frøplante af New Dawn)
Klatre- og buskrose  med åben lodret vækst som buer elegant og er meget let at føre op ad stolper og i en rosenbue. Blomsterne er udsøgt smukke og meget velduftende. Farven er koralrosa med en anelse laksetone, som bleger til  lys lillarosa. Sundt og frodigt løv. Remonterende. Det er en rose jeg slet ikke kan undvære i haven og når den blomstrer skal jeg ofte hen for at nyde synet og duften. Dens blomsterform minder mig om glansbilleder og gamle 1800´tal rosenpostkort.Cornelia   Joseph Pemberton, England 1925   ukendt                
Stor rigtblomstrende busk med store klaser af rosetformede roser, hvis fine blondeagtige kronblade, fanger lyset meget smukt. Farven er cobber pink/abrikos som bleger til hvid/rosa. Kraftig musk duft og remonterende. Hårdfør og skyggetolerant.Corvedale    Austin, England 2001  (Charles Rennie Mackintosh x frøplante)
Rosapink kugleformede blomster, som minder meget om Raubritter i lidt forstørret udgave. Duften er kraftig af Myrrh. Busken er sund og beskrives som problemfri bedrose og bliver omkring 1½ m i højden. Rigtblomstrende.Coupe d´Hébé     Laffay, Frankrig 1840  (hybrid bourbon x hybrid Rosa chinensis Jacq.)
Underskøn Bourbonrose og blandt de smukkeste af de gammeldags buskroser. Duften er også vidunderlig, og det er en sund, letdyrkelig rose. Desværre er den kun engangsblomstrende. Jeg savnede denne rose fra min første rosenhave, og da en busk med sygdom, måtte fældes i haven, blev jeg nødt til at have denne rose igen. Den bliver stor og bred, og kan bruges som mindre klatrerose.Crown Princess Margareta    Austin, England. 2000   (frøplante x Abraham Darby)
Helt igennem dejlig og smuk rose med pragtfuld frugtagtig duft. Blomsten starter boldformet og åbner sig efterhånden op til en skålform, med synligt øje og masser af abrikosgule petaler i fint mønster. Ydersiden er dæmpet blød hvidgul, og den falmende varmtgule farve, giver sammen med de friskfarvede nyudsprugne, et meget smuk helhedsindtryk af rosenbusken, som også kan anvendes som klatrerose. Remonterende.Dronningen af Danmark
Dronningen af Danmark   James Booth 1816,  Booth 1826 Tyskland (frøplante af Maidens Blush)
Dejlig Alba buskrose, med smukke blomster. Løvet har et blåligt skær som klæder blomsten så fint, hvilket giver et forunderligt helhedsindtryk, og den hører blandt de mest berømte af alle historiske roser. Dens vækst er lidt løs og elegant, og ca. 120x120 i størrelse. Rosen har en dejlig duft. Sommerblomstrende, og tåler en del skygge.Eden Rose ´88´    syn:´Willestrup´, ´Pierre de Ronsard´ Meilland 1987 Frankrig. 
Frøplante: (Dance de Sylphes x Händel, Mc Gredy 1965) pollen: Pink Wonder climbing)
Busk og klatrerose med noget ujævn vækstform, som man fuldstændig tilgiver den når den begynder at blomstre. Blomsterne er meget store og tætpakkede, åbner sig i kugleform, og senere i skålform, hvor man ser de mange rosa kronblade i midten, som er så betagende smukt sammen med den cremefarvede og sart lysegrønne yderside. Blomsten holder sig smuk meget længe og den tåler en hel del regn. Den har kun få men store torne. Duften er svag. Rosen remonterer godt. Den vil gerne have en varm plads ved f.eks. en mur.Erinnerung an Brod    Geschwind, Ungarn 1886 syn: Souvenier de Brod
(Rosa setigera eller Rosa rubifolia x Génie de Châteaubriand (damask, Oudin 1849))
Denne rose har de mest vidunderlige mørke purpurviolette blomster, i overdådig blomstring gennem 4-5 uger.(helhedsindtrykket af rosen er mørkere end billedet) Dens farve er udsøgt sammen med hele skalaen af rosa-farvede roser. Den kan blive en stor smuk busk, men kan med fordel anvendes som mindre klatrerose eller langs stakit. Duften er en fin og mellemstærk gammelroseduft. Sommerblomstrende, sund og hårdfør. Den tåler en del skygge. Den er hævdet at være stammoder til de fleste "blå" slyngroser.Evelyn    Austin England 1991  (Graham Thomas x Tamora (Austin, 1983))  
Dejlige store fyldte roser, med underskønne bløde farvetoner af gul, fersken og rosa. Duften er intens frugtagtig med noter af fersken. Blomsterne starter skålformede og åbner sig helt fladt ud i rosetform. Remonterende.
Det er en rose som trives i varmt klima, hvor den kan blive en meget stor busk eller bruges som klatrerose. I vores kolde klima mistrives den som plante, men den blomstrer trofast flere gange hver sommer. I foråret 2017 blev den plantet ud i drivhuset, så nu håber jeg at den vil trives lige så godt som Margaret MerrilFalstaff   Austin England 1999  (frøplante x frøplante)
Meget mørk rødviolet blomst, planten får lange skud og kan bruges som lille klatrerose, ellers som stor busk (100-150cm) Remonterer. Gammelrose duft.Felicia    Pemberton 1928 England  (Trier (multiflora hyb, Lambert 1904 x Ophelia (tea hyb. Paul, 1912
Meget attraktiv rosenbusk i Moschata-gruppen, og regnes for en af de bedste i sin gruppe. Blomsterne er lys rosa og tætfyldte, med mere intens rosa i midten, som bleger efter nogle dage. Duften er stærk og behagelig, og rosen er særdeles rigt blomstrende i klaser. Remonterende og tåler skygge. Den er meget charmerende og er med tiden blevet en af mine favoritroser, derfor købte jeg senere endnu en plante.Flammetorn   Rosa Sericea ssp.Omeiensis Pteracantha   Vildrose fra Kina  i kultur siden 1890
Kraftigvoksende, høj vildrose, med store røde dekorative torne på unge grene. Væksten er opret med let buede grene. Bladene er små og bregneagtige. Hvide blomster med 4 kronblade i foråret, ganske let duft. Mange små røde hyben. Højde 3 m. Gartenträume    Hans Jürgen Evers 1997, Introduceret af Tantau, Tyskland 2005   herkomst ukendt
Rosenbusk med dejlig stærkt duftende blomster, i en yndig rosa farve. Den er desværre ikke helt sund og livskraftig, men den var heller ikke en stor fin A-kvalitet ved modtagelsen. Jeg har læst rigtig meget godt om rosen på tyske forums.Geoff Hamilton    Austin, England 1997  (Heritage x frøplante)
Vidunderlig smuk rose i kugleform, og den fineste opbygning af blomstens kronblade. En rose som denne, nærmer sig det optimale af rosenskønhed, men planten kan tage nogle år om at etablere sig, så forvænt ikke det perfekte lige med det samme. Jeg havde et eksemplar med mig da jeg flyttede, men året efter købte jeg en ny, og den er faktisk stadig den bedst udviklede. Helt uundværlig rose, hvis man er til de sarte rosa toner.Gertrude Jekyll   Austin, England 1986 (Wife of Bath x Comte de Chambord)
Store skålformede pink blomster med pragtfuld og kraftig "gammelrose" duft. Remonterende stor busk som kan bruges som klatrerose.
Da jeg startede med at dyrke roser, valgte jeg udelukkende sartrosa, og dengang var Gertrude Jekyll, i mine øjne, en "larmende" farve.(jeg havde kun set den på foto) I dag syntes jeg at den er en af de få som rammer den "ægte" og helt magiske rosenfarve! Jeg er simpelthen så glad for den, og ville gerne have flere eksemplarer af den.Ghita Renaissance   Pernille Olesen & Mogens Nyegaard Olesen 1997 Poulsenroser 2004
(Clair Renaissance x frøplante)
Imponerende store, smukke blomster med skøn duft og farve.Giardina   Hans Jürgen Evers 1997 Introduceret af Tantau 2008   herkomst ukendt
Smuk rosa klatrerose med dejlig duft, og blomster der klarer meget regn uden at klistre sammen. Kronbladene virker lidt voksagtige, så den holder formen rigtig godt. God tilvækst og remonterende. Efter 2 år blomstrede min overdådigt op til 2 m højde, samt sendte et langt skud helt op over rosenbuen.Gloire de Dijon    Jacotot 1853 Frankrig  (Desprez à Fleur Jaune x Souvenier de la Malmaison)
En ægte klassiker! Denne vidt berømte cottage-klatrerose har været elsket i 1½ århundrede! Den er såmænd nok blevet overhalet kvalitetsmæssigt af andre mere sygdomsresistente, men roser taler nu engang til ens hjerte og ikke til fornuften, så den er et must i min have, skønt jeg aldrig har haft et stort sundt eksemplar endnu. Dens blomster er store og fyldte, stærkt duftende, og dens farver varierer mellem blød gul, og abrikosrosa, som bleger til en helt speciel farve der minder om vaskeskind. Den remonterer fint. Tåler skygge. Desværre bliver den let ramt af stråleplet, og flere hævder at den har mistet sin tidligere grokraft. Blomsterknopperne kan have svært ved at åbne sig i regnfulde perioder, men det gælder såmænd de fleste fyldte roser.Golden Celebration    Austin, England 1992  (Charles Austin x Abraham Darby)
Denne rose har så mange gode ord med sig, så jeg har fået lyst til at prøve den, så den er ret ny i haven. Den skulle specielt udvikle sig til en meget harmonisk busk, og blomsterne har en smuk farve og form, og en fin teroseduft.Graham Thomas    Austin England 1983  (Charles Austin x (Iceberg, Kordes 1958) x frøplante)
En af de mest populære af Austin roserne, og den er helt vidunderlig med de klare smørblomst-gule blomster i den fineste kugle/skålform. Dejlig mild duft. Remonterer. Kan blive høj og bruges som klatrerose.Great Western    Jean Laffay, Frankrig 1838   (frøplante af Céline (bourbon, Hardy, 1824)
Stor busket bourbon/china hybrid, der kan bruges som klatrerose. Blomsterne er rødpink med violette toner, bold/skålformede og duftende. Sommerblomstrende, hårdfør og skyggetålende.Heidi Klum    Tantau 1999 Tyskland  (Old Port (floribunda, McGredy 1991 x Barkarole (hybrid tea, Evers 1988)
Vidunderlig smuk rose, både farven og blomstens form, og så dufter den tilmed intenst! Det er en lav og kompakt buketrose på omkring ½ meter, så den er perfekt i forgrunden af et bed eller i krukke. Remonterende.Henri Martin  Jean Laffay, Frankrig 1862  herkomst ukendt
Høj og bred mosrose med mørke rød/cherise, lillatoned blomster og stærk duft. Sund nem og hårdfør, og trives på vanskelige/skyggefulde områder i haven. Engangsblomstrende. Heritage   Austinrose  England 1984  (frøplante x Iceberg (floribunda Kordes 1958))
Smukke sart rosa, boldformede til let skålformede blomster med stærk og dejlig citrusduft.
Heritage var den første Austin rose, som jeg bare måtte eje! Da jeg begyndte at dyrke roser, omkring 2001, var det de historiske roser som var grunden til, at jeg overhovedet blev interesseret i roser. De første var et par af de ældste Centifolia roser, som ofte ses på gamle malerier, men også nogle af de boldformede Bourbon roser. På planteskolen fandt jeg imidlertid Årskataloger fra Austin Roser.... og så var jeg solgt til stanglakrids!!! :Honorine de Brabant    Rémi Tanne, Frankrig 1916  (sport af Commandant Beaurepaire)
Stor Bourbon buskrose, med boldformede blomster i blush/creme rosa med lilla striber.  Stærk og sød duft. Remonterer en smule. Kan bruges som lav klatrerose.
Jeg er på en gang fascineret af og afskrækket af stribede roser, men denne er i blødere farver end de fleste og i Lars-Åke Gustavssons Rosen Leksikon, vises en bedårende blomst fra denne rose, så man uvilkårligt bliver forelsket i den.
Da jeg blev bekendt med at denne rose bliver stor nok til at binde op, så købte jeg den! Jeg elsker uhøjtidelige klatreroser!Hugonis   Kinesisk gul rose, I kultur siden 1899
Vildrose som er opkaldt efter missionæren Fader Hugo, som indsamlede og sendte frø af rosen. Meget rig blomstring fra slutningen af Maj, med Gule/bleggule duftsvage blomster, og senere mørkerøde små hyben. Meget kraftig vækst med høje buede grene, med småt bregneagtigt løv. Sund og hårdfør, tåler skygge.Hurdal     Alder ukendt, sandsynligvis meget gammel sort
Hurdalsrosen stammer sandsynligvis fra en blomsterrig rose, som blev hjembragt fra Giessen i Tyskland, til Hurdalen i Norge. Her blev rosen med tiden så udbredt, at den blev opkaldt efter dalen. Meget kraftig vækst, og kan med tiden blive helt træagtig. Meget blomsterrig, med rosa til mørkrosa mellemstore blomster. Den er særdeles charmerende, hårdfør og letdyrkelig, og kan klare sig i skygge. Sommerblomstrende og giver mange hyben.Hybrida   Frøplante af Rosa Helena
Meget kraftig voksende klatrerose, kan klatre op mod 10 m i et træ. Blomsterklaser af 30-60 små dobbelte lysegule blomster. Stærk og sød duft, og mange hyben. Jeg plantede den et sted hvor jeg i første omgang gerne så en stor rose, men dens kraftige vækst fik mig til at revurdere placeringen, og den er flyttet til de vilde æbletræer i bunden af haven, hvor Paul´s Himalayan Musk også vokser. Iceberg, Climbing    Kordes 1958 Tyskland  (Robin Hood, (hybrid musk, Pemperton 1927) x Virgo)
En klatrerose med meget elegante blomster og smukt grønt løv. Helt igennem dejlig og pålidelig rose, med meget få torne og rig blomstring til langt ud på efteråret. Dejlig duft. Væksten er kraftig. Iceberg er brugt i rosenforædling og er f.eks. modersort til Austinrosen: Heritage.Ina an Mona     Austinrose, sport af Leander, Tyskland 1992  (Leander: Charles Austin x frøplante)
Meget smukke og sirlig rosetformede blomster i dejlige toner af varm abrikos og mættet rødrosa, som bleget til lys rosa. Sund og hårdfør busk/klatre rose, som tåler nogen skygge. Remonterende.
Det er en rose jeg ikke har prøvet før, men da min datter hedder Ina, så måtte jeg bare have den! Jeg har før haft Leander og var særdeles glad for den, så en rosa udgave kunne være spændende. Jeg har også købt en plante, (en høstfloks) med samme navn som min søn. Jacques Cartier   Moreau-Robert, France 1868   syn. Marchesa Boccella   Jean Desprez, France 1842  Stor forvirring om hvem og hvorfra rosen stammer, men den er en klassiker her i Norden (måske hele Europa) som Jacques Cartier, hvor man i USA har valgt at den hedder; Marchesa Boccella.
Det er en virkelig god og sund Historisk rose i Portland gruppen, hårdfør og remonterer. Dens rosa blomster er store, i rosetform med masser af kronblade, og god stærk duft.James Galway   Austinrose, 2000  (Heritage x frøplante)
Mellemstore smukt formede lysrosa blomster, med en dybere rosa farve i midten, dens duft er moderat gammelrose. Planten bliver en meget smuk buskform, næsten træagtig. Den er særdeles sund og hurtigvoksende. Jeg plantede en i min tidligere have 2 år før jeg flyttede, og da var den blevet så stor og flot at jeg ikke nænnede at skære den ned for at tage den med mig. Jeg syntes den er særlig smuk i en lidt forvildet have sammenhæng. (I min tidligere have, plantede jeg samtidig en Generous Gardener, og disse to roser hører blandt de sundeste og mest hurtigvoksende roser jeg har dyrket)Jubilee Celebration    Austin, England 2002  (golden celebration x frøplante)
Smuk og meget speciel blomsterfarve er sammen med de mange lag kronblade når blomsten åbner sig, det der giver denne rose en helt særlig charme. Det er ikke en rose jeg har valgt efter et billede, eller planlagt, jeg faldt bare for dens særlige glød på planteskolen! Dejlig og stærk duft af citrus og hindbær.


Jude the Obscure     Austin rose 1995     (Abraham Darby x Windrush)      
Smuk busk på lidt over en meter med store kugleformede blomster i en dejlig blød gyldengul farve, som bleger til sart gul. Duften er kraftig og frugtagtig med fine noter af sød hvidvin. Dens bløde gyldne farve, gør at den passer smukt ind i bede med rosafarvede roser. En af mine favoritroser, men dens kronblade er sarte overfor regn, så knopperne har svært ved at springe ud i fugtige perioder. Remonterende.Lady Emma Hamilton   Austin, England 2005     (frøplante x frøplante)
Smukke let boldformede blomster i gylden/orange toner, med en prisbelønnet, meget kraftig frugt/tea duft. Duften er ubeskrivelig dejlig!
Jeg købte denne rose første gang i 2011, efter Claus Dalby præsenterede den, men en kunde havde lige købt alle eksemplarer, undtagen een, som han ikke turde købe... den så da heller ikke sund og kraftig ud, men jeg kunne bare ikke vente... så desværre kom den med hjem. Den sygnede stille og roligt hen, og døde inden året var omme! Nu har jeg købt en ny, for denne rose er generelt ikke blandt de svage, jeg var bare uheldig.Lady Hillingdon, Climbing   Hicks, England, 1917  (Papa Gontier x Mme Hoste, tea (Guillot 1887))
En af de sidste teroser som blev dyrket, inden tehybriderne (moderne roser) udkonkurrerede alle andre rosengrupper, og blev den største rosengruppe nogensinde. Teroserne var et vigtigt led i den moderne roses tilblivelse, men pga. deres frostfølsomhed, blev de mere hårdføre tehybrider langt mere populære. Denne rose har en meget fin farvetone og dejlig duft, og er stadig populær i England, hvor den kan klare vinteren, hvis den vokser op ad en mur. Herhjemme klarer den sig bedst i drivhus. Remonterende.La France, Climbing   Jean-Baptiste André (fils) Guillot  France 1867  frøplante af Madame Falcot.
Denne rose bliver regnet for den første te-hybrid, altså en moderne rose. Året for dens fremkomst blev således besluttet at være skæringsårstal mellem historiske og moderne roser, uanset hvilken gruppe en rose hører under. Rosen blev vidt berømt og illustreret i blade, postkort og på frimærker, ja vist nok også på tapet og kagedåser. Jeg har altid fundet disse gamle illustrationer meget smukke, og ønsket at dyrke denne rose med den helt særlige sødme og charme. Blomsten er mega stor og dufter dejligt, men er noget mere løs og krøllet i det, end på glansbillederne.Lavender Flower Circus  Tyskland 2004
Skøn farve & blomsterform denne rose har, men desværre ikke nogen duft. Den står i drivhus og er sund herinde; måske jeg skulle plante Charles Rennie Mackintosh herind også, for det var deres lighed i farven som gjorde at jeg købte denne noget mere blomstrende rose, hvor CRM har skuffet mig i både vækst og blomstring.Leonardo da Vinci    Meilland 1993 Frankrig  (Summerwind x (Milrose x Rosamunde 1941))
Smuk tæt busk med rig blomstring og meget smukke, fyldte skålformede blomster. Farven er mørkrosa som bleger til lys/mellem rosa. Desværre syntes jeg ofte de ny udsprungne blomster er for stærk cerise farvede, og jeg har flyttet den pga. at den stærke farve ikke passede med naboroserne. Tager jeg nogle forskellige roser ind i vase, er det ofte denne rose jeg beundrer mest i buketten, så mit forhold til denne rose er lidt paradoksalt.Louise Odier    Margottin Frankrig, 1851   frøplante af Émile Courtier   (muligis synonym med ´Madame de Stella´  
Vidunderlig bourbonrose med høj og elegant busket vækst, og med de skønneste og mest velformede blomster i boldform, som senere bliver skålformede. Farven er rosa til mørkrosa, med et violet skær. Den er særdeles blomsterrig og remonterer virkelig godt, men får let stråleplet efter første blomstring. Den er ikke særlig frostfølsom, og tåler noget skygge.Lykkefund    Aksel Olsen, Danmark 1930  (frøplante af Rosa Helena x Zéphirine Drouhin (bourbon, Bizot 1868)
Frøplante af Rosa Helenae, derfor ofte kaldet Helena Lykkefund. Kraftigvoksende klatrerose med næsten tornløse grene, den kan brede sig adskillige meter i alle retninger og er god som træklatrer. Blomsterne er cremegullige som bleger til hvid. Knopperne er rosa til laksrøde. Duften er stærk og fin. Engangsblomstrende men danner kun få hyben.Madame Alfred Carriére     J. Schwartz 1879 Frankrig   herkomst ukendt
Stor buskagtig klatrerose med kraftig vækst og lange nye skud, som det første år kun blomstrer yderst på grenen. Følgende år bryder den i blomst på langs af grenen, som tynges nedad i en elegant bue, når den vokser naturligt. Rosens krone får med tiden form som et springvand, med en høj, kraftig stamme, så den er meget smuk når den vokser op i et mindre træ.
Udover at vokse naturligt, er den fantastisk god op ad f.eks. huset, hvor man kan fordele de lange skud vandret ind til muren. Derved sætter rosen mange flere blomster langs grenene, og blomstringen bliver fordelt over en større flade, fremfor kun i toppen.
HelpMeFind skriver om rosen: Do not prune. Man kan selvfølgelig godt beskære den, men det giver en masse nye lange grene med et par blomster ude for enden, som skygger for den storslående blomstring man har arbejdet på at skabe.
Knopperne er sart rosa, og blomsten er efter udspring cremehvid med sart rosa, som bleger til hvid. Dejlig stærk duft. Blomstrer sommeren igennem, og kan tåle en del skygge. På varme og indelukkede voksesteder, kan den blive angrebet af meldug. Denne rose havde jeg med fra tidligere have, og den er tilmed blevet plantet om efter jeg flyttede ind... alligevel er den på 3. år, over 3m høj, og forgrener sig i kronen på det træ den vokser i. Imponerende grokraft denne rose kan præstere! (ca. 2009, Lavendelhaven)Madame Ernest Calvat   Marie-Louise Schwartz, Frankrig 1888   (sport af Mme Isaac Pereire)
Rosa til lysrosa fyldte blomster med meget intens frugtduft. Planten er åben af vækst med buede grene, som kan blive fyldt med roser langs stængelen hvis grenen fæstes vandret. Høj buskrose som kan bruges som klatrerose.
Denne rose havde jeg i min første rosenhave, men jeg nåede aldrig at se den veletableret, derfor har jeg længe ønsket mig den igen. Heldigvis fandt jeg nogle nye og virkelig gode rosenpladser i haven, ved lidt kreative ændringer, så nu er denne rose igen blandt dem jeg dyrker. Det er en rose som kræver det bedste af det bedste!Madame Isaac Pereier   Armand Garcon    Margottin père & fils,  Frankrig 1881   herkomst ukendt
Høj buskrose/lav klatrer i bourbon-familien, med imponerende store og stærkt farvede blomster, som bleger til lilla/rosa. Rosen har en fantastisk stærk duft af hindbær/gammelrose. Jeg har holdt af Bourbon roser lige siden jeg faldt for roser, og i den gruppe, findes nogle af de smukkeste roser overhovedet. Desværre er gruppen ikke særlig resistent overfor svampesygdomme, så den kræver en del arbejde og virkelig gode forhold. Remonterende og rigtblomstrende.


Madame Lauriol de Barny   Victor Trouillard   Frankrig 1868    (ukendt)
Klatrende Bourbon med kraftig vækst, som skulle være god til "Pegging down" Højde mellem 1½ til 2m. Smukke og fyldte sølv/rosa blomster i flad roset form, med kraftig frugt duft. Kan remontere med enkelte blomster senere.Margaret Merril     Harkness 1977  ((Rudolf Timm x Dedication) x Pascali)
En moderne rose med meget gammelrose charme, og den regnes blandt de bedste hvide roser. Blomsten er terose-agtig i udspring, for derefter at folde sig helt fladt ud med synlige støvdragere. Den dufter fantastisk og er på listen over de mest duftende roser. Den mistrivedes i haven, men kom sig fantastisk efter at være plantet i drivhuset.Mariatheresia   Hans Jürgen Evers 1997 Introduceret af Tantau 2003 Tyskland
Jeg må virkelig have sovet i timen, siden jeg ikke var bekendt med denne skønne roses eksistens. Jeg fandt et underskønt billede af denne rose på Pinterest, men det stammede fra Sabelhagens Olivlund hvor der er et skønt indlæg om denne rose og dens sport Baronesse.
(foto midlertidig lånt fra Webshop)Marie Curie    Meilland 1997   (Coppélia´76 x (Allgold, LeGrice 1956 x Yellow Cushion))
Vidunderlig duftende rose i varme gyldenrosa toner. Ny udsprunget er blomsten tilspidset, men åbner sig til en fyldt roset og farven bleger til en smuk varm og blid tone. Planten kan blive en lille busk på omkring en meter. Jeg købte denne rose en dag på planteskolen, hvor luften var mættet af vidunderlig duft, allerede et pænt stykke væk fra en gruppe Marie Curie. Siden har jeg købt nogle flere til krukker på terrassen, for at kunne nyde den dejlige luftbårne duft. I varme perioder har den haft meldug på nye blade, men blomstrer alligevel fint.Martine Guillot    Guillot-Massad Frankrig 1996  (frøplante af New Dawn) x pollen: (Chaucer, Austin, 1970 x Aloha, Kordes 1999) x (Iceberg, Kordes 1958 x frøplante)
Høj buskrose der kan anvendes som klatrerose. Sarte gylden og rosa tonet creme blomster med meget fin og stærk duft. En rose jeg kun har læst rosende ord om, og den viste sine kvaliteter allerede i dens første sæson her: Den har særdeles smukt formede blomster og i sit 3. år fik den en kraftig gren helt op til tagrenden. (næsten 3,5 m) Den er plantet op ad en varm syd/vest vendt mur, og ser fantastisk sund og trivelig ud, hvorimod dens nabo Marie Curie får meldug i varme perioder, og dens anden nabo: Gloire de Dijon, får blackspot på aldrende blade, men Martine Guillot har stort set ikke haft nogle syge blade.May Queen   Dr. Walter Van Fleet, USA 1898  (Rosa wichuraiana crép. synonym x Mrs. de Graw)
Klatrerose med smukke mediumfyldte, rosa firdelt roset blomster, med kraftig æble/frugt duft. Planten bygger sig op af mange smågrene, og kan også bruges som bunddække. Sommerblomstrende, hårdfør og  skyggetålende.
Munstead Wood   Austin England 2007     ikke oplyst     
En meget populær og højt skattet Austinrose i mørke fløjlsagtige dybtrøde farvetoner. God kraftig gammelroseduft og remonterende. Jeg glæder mig meget til at følge denne rose.
Nahéma    Delbard 2006 France   (Grand Siècle x Heritage)
Dejlig klatrerose med meget smuk rosa farvede blomster og skøn stærk duft. Min har været flyttet et par gange, men har alligevel hurtigt nået 1½m igen. De første år har den ikke blomstret overmåde meget, men blomsterne er så smukke at den er ventetiden værd. I dag (3-4 år) er den veletableret, høj og fuld af skønne duftende blomster. Den er meget sund, men kan få en smule rust i fugtige somre.New Dawn   Summerset Rose Nursery, 1930 USA (Mutant af Dr. W. Van Fleet, hvis ophav var:
frø: (Rosa Wichuraiana x Safrano (tea, Beauregard 1839) x pollen: Souvenir du Président Carnot)
I 1926 blev der hos Sommerset Rose Nursery, fundet en gren på en klatrerose: Dr. W. Van Fleet, som blomstrede igen i efteråret. Denne gren blev opformeret og førte til sorten New Dawn, som blev verdens første patenterede rose. Den er identisk med modersorten, men blomstrer remonterende, og er lidt svagere i væksten. Det er en fantastisk god klatrerose, både hårdfør, smuk, rigt- og længeblomstrende, og det er efterhånden også den mest almindeligt brugte. Jeg kan heller ikke undvære en New Dawn i min have, for den har en helt særlig charme og skønhed.
Ikke alle eksemplarer af rosen er lige sygdoms resistente; jeg havde to som var plantet med et par meters mellemrum, den ene fik både stråleplet og rust, hvor den lige ved siden af aldrig havde syge blade. Jeg har hørt samme historie fra andre. Den jeg har nu, stod i haven da jeg flyttede ind. Den har desværre dårlig resistens, men jeg håber det er et spørgsmål om etablering.
New Dawn er brugt rigtig meget til forædling af nye sorter, f. eks: Aloha, Penny Lane, Coral Dawn og Martine Guillot.Odyssey   Rearsby Roses, England 2001  (Summer Wine (climber, Kordes 1985) x frøplante)
Yndig rose med meget fin duft, som tilmed blomstrer næsten uophørligt sommeren igennem! Jeg faldt for denne rose gennem Høneballehavens præsentation af den, og da jeg google den, bemærkede jeg at Claus Dalby også havde præsenteret den noget tidligere. (før jeg selv bloggede) Samtlige taber hjertet til denne rose og kan slet ikke leve uden den i haven, således havde jeg det også! Den blev plantet i efteråret, og allerede i Maj året efter, blomstrer den i MIN have! Dybt nydelsessuk! :-)Our last Summer  Rosa Eskelund Hansen, Danmark 2013        
Klatrerose med rent lyserøde, meget velduftende blomster. Den er vist mest over i te-hybrid familien, men jeg glæder mig til at følge den.Paul Noël     R. Tanne, Frankrig 1913  (Rosa Wichuraiana Crép. syn. x Monsieur Tillier)
(Paul Transon  Barbier, Frankrig 1900  (Rosa Luciae x L'Idéal))
Der har hersket stor forvirring omkring disse to roser, og det har været hævdet at de var identiske. Da jeg købte min nuværende Paul Noël, var den ved ankomst mærket: Paul Transon, men den dufter og ser ud som min første Paul Noël, så de er sandsynligvis ofte blevet forbyttet... eller de er identiske!
HelpMeFind oplyser dog om deres forskellige ophav, som jeg har lånt herover.

Kraftig voksende klatrerose, med lange føjelige grene der behøver opbinding. Bladene er små, mørkegrønne og blanke. Blomsterne er mellemstore, tætfyldte og åbner sig helt op, sådan lidt crysantemum-agtigt. Farven er flere toner af lakserosa, hvor vejret har indflydelse på farveintensiteten. Duften er frisk og frugtagtig. Jeg finder altid nogle enkelte blomster som er vidunderligt stærkt og intenst duftende, og repræsenterer min yndlingsduft blandt roser. Rosens lange nedhængende ranker, med småblade og blomster draperet let som filigran, giver den en æterisk helhed, syntes jeg, og den er en af mine favoritter, som jeg har haft siden min første rosenhave. Den er noget frostfølsom, min klarede vinteren 2010, men ikke 2011, den skød dog hurtigt nye kæmpeskud. Det er en fordel at have den til at vokse sammen med en hårdfør klatrerose eller klematis, så pladsen altid er udfyldt.Paul´s Himalayan Musk   George Paul, 1916  usikker herkomst, muligvis fra Rosa brunonii Lindl.
Muligvis synonym: Paul´s Himalayica, Double Pink og Paul´s Tree Climber.
Meget smuk og elegant såkaldt rambler, med et brus af rosa, senere hvide, duftende rosetformede blomster i juni/juli. Rosen er perfekt til at klatre i træer, men kan bruges på pergolaer og bygninger, ja... alle vegne hvor der er plads nok. Bladene er aflange og elegante, og dens årsskud kan være meget høje. Sommerblomstrende og skyggetolerant.Pegasus    Austin England 1995   (Graham Thomas x Pascali)
Dejlig bløde og varme gyldne blomster lige efter udspring, som bleger over i cremefarvet med rosagyldne toner. Fin terose-duft. Kan bruges som lav klatrerose. Remonterende. (den er desværre slem til at få stængelsyge)Princess Alexandra of Kent   Austin, England 2002    (frøplante x frøplante)
Store fyldte blomster i varm pink med lysrosa yderkant. Duften er stærk citron/tea, rigtblomstrende og remonterer rigtig godt. Planten er sund og velformet op til 1 m. i højden og næsten lige så bred.Purple Skyliner    Frank Cowlishaw, England, 2002  herkomst ukendt
Rosa-lilla klatrerose med klaser af små halvfyldte blomster med svag duft. Rosen er lidt i stil med Veilchenblau, men er remonterende. Bliver op til 3 m. så den er god til en rosenbue.Queen of Sweden     Austin rose 2004.  (frøplante x Charlotte(Austin, 1994))
Mellemhøj rose, som vokser temmelig opret, og dens blomster sidder altid perfekt præsenteret på en lige stilk, helt uden at nikke sidelæns. En perfekt rose til forgrunden i et bed, hvadenten det er blandt mindre stauder, eller andre roser. Blomsterne hører tilmed også blandt de aller smukkeste man kan forestille sig, med de mange kronblade fordelt så fint i mange lag i en halvåben afrundet roset. Farven er en mild varm lyserød, med en anelse laksefarve. Duften er let af myrrh. Den skulle være meget holdbar i vase. En af mine favoritroser, og jeg tog min første plante med mig fra min tidligere have, men købte endnu én til forgrunden af det lange brede tværgående bed. Remonterende.Raubritter   William J.H Kordes, Tyskland 1936   (Daisy Hill X Solarium
Enestående og meget smuk rose, som ikke ligner nogen anden. Kan bindes op som klatrerose, eller vokse frit med meget bred, lav vækst, som væver sig ind i naboplanter, og dækker bunden, Den har mange små rosafarvede blomster i klynger, og blomstrer meget rigt, dog kun een gang. Blomsterne er kugleformede og halvfyldte og åbner sig senere skålformet med indrullede kronblade. Svag duft. Findes i helfyldt version, under navnet: Rose Ellen. Denne rose havde jeg også med fra min tidligere have, men den havde kun stået der et års tid.Reine des Violettes   Mille-Mallet,  Frankrig 1860   (frøplante af Pope Pius IX  (Vibert, 1849))
Remontantrose som både kan bruges som busk og klatrerose. Blomsterne er purpurvoilette som bleger til blåligviolet, meget store og fyldte, starter skålformede og åbner sig til flade firdelte rosetter. Duften er god og kraftig. Næsten tornløs og remonterer med enkelte blomster senere.Rhapsody in Blue    Frank Cowlishaw 1999 England  frøplante: (Summer Wine, cl. Kordes 1985) x
pollen: (Int. Herald tribune x (Blue Moon x Montezuma, Swim 1955) x (Violacea x Montezuma)
Smuk og usædvanlig farvet rose med skøn duft. Særlig smukke er de nyudsprungne blomster, senere åbner blomsten sig som en næsten enkel rose, og farven bleger til en gråviolet. Rigtblomstrende og remonterende, med sundt løv og god tilvækst.Rosa Glauca   Kobberrosen, Arts/vildrose
Små enkle blomster i pink, som står smukt til de violette stængler og det blåtonede løv. Smukke hyben. Mit nuværende eksemplar er ikke begyndt at blomstre endnu, men jeg har dyrket den i en tidligere have.                                                                        (foto midlertidig lånt fra webshop)Rosa Moyesii   Centralkina, introduceret i 1894
Vildrose med kraftig åben vækst, med små fine bregneagtige blade. Blomsten er mørk karmin rød med fløjlsglans, og senere orange hyben. Sidste år havde min plante en eneste blomst, som nærmest var pink. I år er blomsterne betydelig mørkere i en meget smuk tone, som billedet ikke helt rammer. Måske den bliver mørkere med tiden, og derfor alligevel er den rigtige Moyesii. Det vil tiden vise, men den måtte hjertens gerne beholde den nuværende smukke farve. Rose de Rescht   Formodentlig dyrket i Persien før år 1900 til fremstilling af rosenolie.
Rosen blev introduceret i England i 1950 som Rose de Rescht, opkaldt efter den Iranske silkeby hvor den var fundet. Rosen havde dog været kendt i Frankrig siden 1900 under et andet navn.
Vidunderligt duftende Damascenerrose med lige så vidunderlig farvede blomster. Remonterende, hårdfør og skyggetålende. Rose Marie Viaud   Viaud-Bruant, Frankrig 1924  Frøplante af Veilchenblau (Schmidt 1909)
Rose Marie Viaud har større og mere dobbelte blomster i en vidunderlig violet-rosa farve. Klatrerose med mange mindre blomster i klaser, hvis farve kan variere fra lys lillarosa til fyldig violetpink samtidig. Engangsblomstrende. Royal Jubilee   Austin, England 2012   herkomst ukendt
Mørkrosa kugleformede blomster med kraftig frugtagttig duft. Introduceret til Engelske Dronning Elizabeth II, diamant Jubilæum. Austin anbefaler varmt denne rose, og med dens runde blomster og kraftige frugtduft, så var den et must for mig! :) Jeg prøvede forgæves at skaffe den i 2014, men først i 2015 lykkedes det.
Den skulle blive en stor smuk busk, være sund og remontere godt.Scepter´d Isle    Austin England 1997  (Wife of Bath x Heritage)
Smuk og rigt blomstrende rosenbusk på omkring 1-1½ meter. Den bringer en vidunderligt romantisk stemning ind i haven, med sine smukke runde, sartrosa blomster. Den dufter kraftigt af myrrh... faktisk syntes jeg at duften til tider minder om lakrids/anis. En helt uundværlig rose med let udadbøjede grene, så den danner en smuk buskform. Den vokser hurtigt til, remonterer godt og er meget sund. En rose jeg aldrig vil være foruden, og varmt kan anbefale.Sharifa Asma    Austin, England 1989  (Mary Rose x Admired Miranda)
Rosen her, blev først plantet i min have sidste år (2014) på trods af at jeg i årevis har været fristet af den, ikke mindst pga. det fine 1001 nat´s prinsessenavn. Jeg tror det var det lidt grove rugosaløv, eller at de store lysrosa blomster manglede lidt elegance, som fik mig til at udskyde købet. Havde jeg dog blot mærket dens fantastiske frugt parfume fra start af, så havde jeg dyrket denne rose i årevis!
Duften er helt vidunderlig, og i dag syntes jeg dens blade og blomster tilsammen danner en særdeles harmonisk og charmerende helhed.Sibelius   Louis Lens, Belgien 1984  (Mr. Bluebird (Miniature, Moore 1960) x Violet Hood)
Hybrid Musk med violetpink små blomster med svag duft. Kan blive en rimelig stor busk og blomstrer kontinuerligt sommeren igennem. Småblomstrede roser "samler" helhedsindtrykket af roser i haven, på samme måde som blomstrende stauder. Jeg kan ihvertfald ikke undvære den baggrunds stemning, som disse roser giver.Souvenier de Madame Auguste Charles   Robert & Moreau, Frankrig 1866  frøplante af Sir Joseph Paxton
Dejlig Bourbon rosenbusk på omkring 120x120. Blomsterne er ren lyserød og kronbladene stråler i lag ud fra blomstens midte. Duften er dejlig men ret svag. Skyggetolerant.Spirit of Freedom   Austin, England 1998   (frøplante x Abraham Darby)
Stor busk/klatrerose af Leander gruppen, med lyslilla/rosa, kugle/skålformede blomster som er tætpakkede af kronblade. Dejlig duft, sund og remonterende.
Denne rose har fristet mig i flere år på grund af sin smukke form, men den virkede lidt farveløs på billeder, så købet blev udsat længe... alt for længe! Det er en aldeles smuk og velduftende rose og farven er mere mættet end jeg forestillede mig, især er farvespillet noget så yndigt sammen med knoppernes fine mørkrosa tone. Farven minder meget om Charles Rennie Mackintosh, blot er blomsten smukkere i formen og det en sundere plante.
Jeg har vist fået mig endnu en yndlingsrose! :-)Sutter´s Gold    Swim, 1950   (Charlotte Armstrong x Signora)
Hybrid Tea rose, med vidunderlig duft og smuk gylden/rosa farvetoner. Den remonterer hurtigt og er sund. Den er berømt for sin intense frugtagtige duft, hvilket er grunden til at jeg dyrker den.Teasing Georgia  Austin, England 1987 (Charles Austin x undisclosed)
Skønne gule/abrikos tonede blomster med dejlig tea-rose duft. Stor buskrose med kraftig vækst der også kan bruges som klatrerose. Remonterende.The Fairy   Bentall, England 1932   (Paul Crampel x Lady Gay (hybrid wichurana Walsh, 1905))
Skøn og umådelig frodig og blomsterrig rose. De små fyldte rosa blomster sidder i store klaser, som hænger yndefuldt på lange buede grene. Remonterende, nærmest stedseblomstrende.The Pilgrim    Austin,  England 1991  (Graham Thomas x Yellow Button)
Stor buskrose, der kan dyrkes som klatrerose. Sart/kølig gul/hvide blomster med virkelig skøn krydret te-rose duft. Rosens fine farve komplementeres på vidunderligste vis af grønne toner, så den står helt perfekt i skovbedet, i bunden af min have. Dette er en rose jeg burde have dyrket i mange år!Veilchenblau Johann Christoph Schmidt, Tyskland 1909  Frøplante af Crimson Rambler
Tidligere blev det hævdet at være en frøplante af Crimson Rambler x Erinnerung an Brod. Kraftigvoksende, sund og skyggetolerant klatrerose, som kan blive meget stor. Smukt løv og vidunderlige lysviolette klaser af blomster i forsommeren, remonterer ikke.Violette   Turbat of Orleans, Frankrig 1921   frøplante af Veilchenblau (Rambler, Schmidt, 1909)
Dybt mørkviolette små blomster i klaser (mørkere end billedet) Klatrerose som blev introduceret som en forbedret Veilchenblau. Engangsblomstrende.Waltztime   Frankrig 1961    Rosen er købt under dette navn, men den ligner slet ikke de roser som google viser. Den ligner derimod Rhapsody in Blue i en anelse mørkere version. Den remonterer godt og er sund. Købt i 2016 i Kvickly for ca. 30 kr stk!Wild Edric   Austin, England 2005 Rugosa hybrid   (frøplante x frøplante)
Mørk rosa blomsterfarve, med violette toner og dejlig stærk gammelrose duft. Busken og blomsten ligner som helhed en rugosarose. Den har vundet en pris for exceptionel hårdførhed. Remonterende.Wild Rover   Colin Dickson England 2007  (Spice of Life x Rhapsody in Blue)
Smukke mørke vildroseblomster med dejlig, kraftig duft. Kan bruges som lille klatrerose. Højde 1½-2 m. Jeg har problemer med stråleplet på rosen ude i haven, men en stikling som er blevet stor i drivhuset, får aldrig syge blade, vokser enormt og blomstrer fint. Det er utvivlsomt en rose som trives under lune forhold, og den får aldrig meldug i varmen.William Shakespear  2000    Austin, England 2000  (frøplante x The Dark Lady)
Rosenbusk på omkring en meter, med meget smukke mørke rødviolette blomster i rosetform. Remonterende. Mine stod i haven da jeg flyttede ind, men de trivedes ikke. Det flotteste billede jeg har set af rosen, var et eksemplar som stod i et fortovs bed i Californien (altså stegende varmt) Jeg har flyttet mine 2 til en varm solbeskinnet plads mellem to sten/flise belagte stier, og nu trives rosen virkelig godt!Wollerton Old Hall    Austin, England 2011   herkomst ukendt
Stor smuk rosenblomst i kugleform, cremegul som ny udsprunget, og bleger til cremehvid med sarte toner af gul og ferskenrosa. Rosen beholder kugleformen, men de mange lag kronblade bliver mere synlige senere. Rosen har en meget stærk og dejlig duft af myrra. Kan bruges som lav klatrerose.Wrams Gunnarstorp  Fundet i Skåne, ved slottet af samme navn. Formodentlig identisk med Climbing American Beauty.
Klassificeret som Bourbon, men Climbing American Beauty er en remontanthybrid fra 1886. Dejlig og duftende mørkrosa blomster, som bleger en del. Remonterer. Kan bruges som mindre klatrerose.Young Lycidas   Austin, England 2008  (frøplante x frøplante)
Rosetformede blomster med en usædvanlig smuk og varm lilla farve og en skøn intens duft. Bliver omkring 110cm høj og remonterer.Rosenliste:

Her er en liste over de roser jeg har i haven, og nogenlunde hvor de er plantet. Jeg nævner roserne i den rækkefølge de står i de enkelte bed. Det er egentlig for min egen skyld, da jeg ikke lader navne-labels sidde på roserne.


Skovbedet:
Jeg starter med min haves baggrund, den nederste bevoksning ved lågen, hvor der langs hækken, vokser en række vilde æbletræer. Her har jeg plantet nogle vildroser, samt en rambler som indhylder trækronerne i et mægtigt hvidrosa og duftende brus af Paul´s Himalayan Musk.

Paul´s Himalayan Musk                     (2011)
Rosa Helena ´Hybrida´                       (Jan. 2013, Rosenposten)
Rosa Glauca  Kobber rose                  (fundet selvsået i hækken)
Rosa Hugonis                                      (Marts 2013, Hækronit)
Rosa Sericea ssp. Omeiensis Pteracantha  (2013)
The Pilgrim                                         (2015, Jespers planteskole)


Pæonbedet:
Det lange brede bed i havens venstre side, langs den syd/østlige hæk, som ligger i skygge om formiddagen.

Aïcha                                                  (Okt 2012, Lundhede)
Rosa Moyesii                                      (Marts 2013, Hækronit)   (blomster mørkrosa)
Albertine                                             (2009, medbragt hertil)
Sibelius x2                                          (Okt. 2013, Bilka)                    
Raubritter                                            (ca. 2009, Aldershvile, medbragt hertil)
Violette            (rosenbuen)                 (Okt. 2013, Rosenposten)
Albertine          (rosenbuen)                (Okt. 2012, Lundhede)
Veilchenblau    (rosenbuen)                 (Okt. 2013, Lundhede)
Purple Skyliner (rosenbuen)                (2013, Aldershvile)
Bleu Magenta                                      (2015)
Mme. Alfred Carriére                          (stikling)
Coupe d`Hébé                                      (Marts 2015, Lundhede)
Louise Odier                                        (2014)
Great Western                                      (Nov. 2016, Kridtvejs)
Nevada                                                 (julegave 2015)
Rose de Rescht                                     (Dec. 2015, Bilka)
Waltztime x3                                        (2016, Kvickly)
Henri Martin x 2                                   (Okt. 2013, Bilka)
Rose de Rescht  opstammet                (2015, Jespers planteskole)
Sharifa Asma                                        (2014)
Corvedale                                             (2013)
Cornelia                                                (Nov. 2016 Bilka)
Rose de Rescht                                     (stikling af knækket opstammet, 2015 Jespers Planteskole)
Souvenir de Mme. Auguste Charles     (Okt. 2013, Rosenposten (fik en fejllevering Nov. 2012)
Charles Rennie Mackintosh                  (2013, Rosenposten)          
Marie Curie                                           (2013, Aldershvile)
Burgundy Ice                                         (Dec 2013, Roser til Haven)
Odyssey                                                 (Dec. 2013, Roser til Haven)
Pegasus                                                  (Marts 2013, Hækronit)
Bourbon Queen                                      (Okt. 2017, Jas Roser)
Royal Jubilee                                          (Febr. 2015, Lundhede)
May Queen                                             (Okt. 2017, Jas Roser)
Felicia                                                     (2011)                                                                    
Wild Rover                                             (2013, Aldershvile)
Wollerton Old Hall                                (Jan. 2013, Rosenposten)  
Gartenträume                                         (April 2013, Roser til Haven)
Queen of Sweden                                  (2011, Aldershvile)
William Shakespear 2000 x2                (stod i haven)
Comte de Chambord                             (2015)  
Geoff Hamilton                                     (2011, Aldershvile)
Dronningen af Danmark                       (2011, Aldershvile)
Common Moss                                      (2001, Aldershvile, medbragt hertil)
Jacques Cartier                                      (2017, Quickly)


Æbletræ-bedet:                              

Hermed starter jeg fra bunden af haven igen, langs det solvarme bed i højre side, indtil hækken danner hjørnet hvor haven bliver bredere langs huset.

Claire Renaissance (x2)                       (stod i haven)
Hurdalsrosen                                        (Nov. 2012, Lundhede)
James Galway                                       (Juni 2014, Aldershvile)                                                          
Veilchenblau  (rosenbuen)                   (stikling)
Rose Marie Viaud (rosenbuen)            (Okt. 2013, Rosenposten)
Purple Skyliner     (rosenbuen)            (2013, Aldershvile)
Charles de Mills x3                              (stiklinger)                                                                 
Sibelius (x2)                                          (Okt 2013, Bilka)
Bourbon Queen                                     (Juli 2017, Aldershvile)
Buff Beauty                                           (2011, Aldershvile)
Mme. Alfred Carriére                           (ca. 2009, Lavendelhaven, medbragt hertil)
Henri Martin                                         (Okt. 2013, Bilka)
Alchymist                                             (Okt. 2016, Bilka)
Veilchenblau                                         (Okt. 2013, Lundhede)
Honorine de Brabant                            (Okt. 2017, Jas Roser)  


Det brede tværgående bed:           

Nu er vi ved det nye brede bed, som går på tværs af haven, så roserne nævnes i den rækkefølge de optræder fra venstre mod højre.

Falstaff                                                  (Juli 2011, Roses.dk Løve)
Eden Rose                                             (2013)
Jude the Obscure                                   (2011, Aldershvile)
Queen of Sweden                                  (2004, Aldershvile, medbragt hertil)
Munstead Wood                                    (Okt. 2016, Bilka)
Gertrude Jekyll                                      (2015, Jespers planteskole)
Scepter´d Isle                                        (2011, Aldershvile)                          
Mme Isaac Pereier                                (2014)
Louise Odier                                         (2014, Supermarked)
Rhapsody in Blue x2                            (Okt. 2013, Bilka)
Leonardo da Vinci                                (2013)
Heidi Klum                                            (Aug. 2013, Kridtvejs)
Erinnerung an Brod                              (2011, Aldershvile)                              
Allan Titchmarch                                  (2011, Aldershvile)
Wrams Gunnarstorp                             (Okt. 2013, Lundhede)            
Geoff Hamilton                                     (2009, Aldershvile, medbragt hertil)                        
Constance Spry                                     (Okt. 2012, Gardenshop)
Henri Martin  x2                                   (Okt. 2013, Bilka)
Felicia                                                    (2011, Aldershvile)
Buff Beauty                                           (Marts 2013, Hækronit)
Parade   ? (orange blomst)                    (Netto)          
Lady Hillingdon Climbing                     (Febr. 2013, Rosenposten)   (står i drivhuset)
Margaret Merril                                     (April 2013, Lundhede)                 "          
Jubilee Celebration                                (2011, Aldershvile)   (krukke)        "     
Wild Rower                                            (stikling)                                         "
Lavender Flower Circus                        (Forår 2016 Lyngby torv               "
Bridge of Sighs  x2                                (2012, supermarked)   (krukke)     "
Lady Emma Hamilton                           (Marts 2017, Lundhede) (krukke)  "
Evelyn                                                    (2011, Aldershvile)                         "
                                                      " 

Hus/terrasse bed:

Her er vi ved rosenbuen ind til den lille urte- og jordbærhave. Først et par stykker plantet inde i urtehaven, derefter roserne ved buen og så fortsætter jeg med de roser der er plantet langs huset og terrassen, fra højre mod venstre:

Rhapsody in Blue                                 (Okt. 2013, Bilka)
Sutters Gold                                          (Jan. 2013, Rosenposten)
Charles de Mills x2                               (2013, Aldershvile)
Cinderella   (rosenbuen)                       (April 2013, Roser til Haven)
Coral Dawn       "                                  (2011)
Paul Noél           "                                  (Juli 2011, Roses.dk Løve)
Giardina             "                                  (2011, Aldershvile)
Teasing Georgia                                    (Nov. 2015, Lundhede)
Eden Rose                                             (2011, Aldershvile)
La France Climbing                              (Febr. 2013, Rosenposten)
Golden Celebration                               (Okt. 2012, Lundhede)
Our last Summer                                   (Nov. 2016, Bilka)
Clarence House                                     (Nov. 2016, Rosenposten)
New Dawn                                            (stod i haven)
Reine des Violettes                               (Okt. 2017, Jas Roser)
Heidi Klum (opstammet)                      (2015, Jespers planteskole)
Paul Noél                                              (2013)
Spirit of Freedom                                  (Juli 2017, Aldershvile)
Aloha                                                     (Nov. 2016, Bilka)
Artemis                                                 (Dec.2016, Lundhede)
Nahéma                                                 (2013)
Champion of the World                         (Okt. 2017, Jas Roser)
The Fairy                                               (Nov. 2016, Bilka)
Crown Princess Margareta                    (2016 Bilka)   (krukke)
Abraham Darby x2                               (2013 Lundhede)   (krukke)
Ina an Mona                                          (2011, Aldershvile)
Mme. Lauriol de Barny                         (Okt. 2017, Jas Roser)
Young Lycidas                                      (Juni 2014, Aldershvile)
Mariatheresia                                        (Dec. 2016, Lundhede)
Mme. Ernest Calvat                              (Nov. 2016, Rosenposten)
Mme. Isaac Pereire                               (Okt. 2016, Blomstercentret)
Jacques Cartier                                      (forår 2017, Kvickly)
Princess Alexandra of Kent                  (Marts 2017, Lundhede)
Heritage                                                 (Nov. 2012, Rosenposten)
Martine Guillot                                      (Febr. 2013, Rosenposten)                       
Gloire de Dijon                                      (2012)                    
Mme. Pierre Oger                                  (2001, Aldershvile, medbragt hertil)      
Alchymist                                              (2011, Aldershvile)
Gloire de Dijon                                      (Juli 2011, Roses.dk Løve)
Compassion                                           (Dec. 2015, Bilka)
Crown Princess Margareta                   (2013)
Lykkefund                                              (2013)


Ved hoveddør i krukke:

Marie Curie                                           (Okt. 2013,  Bilka)  (x4 i krukke)
Wild Edric                                             (2014)


Der er lidt over 140 roser i haven, drivhuset og i krukker. Jeg medbragte 7 fra min gamle have, og har lavet nogle stiklinger i drivhuset, hvoraf nogle er plantet ud i bedene. Der er stadig 6 roser tilbage af dem som stod i haven da jeg flyttede ind. Jeg kasserede de røde roser langs højre hæk, da de var slemt medtagede efter vinteren 2013. De mistrivedes allerede da jeg flyttede ind og det er en lettelse at de er væk, da man hang fast i dem når man klippede hæk.De første roser jeg faldt for, var Historiske roser, men ret tidligt opdagede jeg Austinroserne, som jo nettop er inspireret af de gammeldags rosentyper, med moderne rosers evne til at remontere.

I min første rosenhave havde jeg flere gammeldags roser end jeg har nu, men jeg havde også Austinroser som jeg af en eller anden grund ikke har købt til min nuværende have.
Der er rigtig mange roser som jeg slet ikke kan undvære, efter at have haft dem i min 1. have, så dem dyrker jeg stadig i min nuværende have, men de roser som jeg ikke fik plantet igen, vil jeg gerne præsentere herunder.

Roser jeg tidligere har dyrket:

Austinroser:

Saint Cecilia                      (købt i Geografisk Have ved et rosen-arrangement 2003) sælges ikke mere
St. Swithun                        (Aldershvile, 2003)  Høj rose med store rosa fyldte velduftende blomster
Redouté                             (Aldershvile, 2003)  Yndige lysrosa blomster, sport af Mary Rose
Brother Cadfael                 (Aldershvile, 2004) Høj rose med store runde lyserøde, duftende blomster
Leander                              (Aldershvile, 2003) Høj sund rose med abrikos/rosa blomster
The Generous Gardner     (Lavendelhaven, 2009) kraftigvoksende klatrerose med sartrosa blomster

Historiske roser:
Centifolia ´Major´              (Aldershvile, 2001)  Bred busk med rosa kugleformede blomster
Great Western                   (Aldershvile, 2004) Bred bourbonrose med mørk lilla/pink blomster
President de Seze              (Aldershvile, 2004) Engangsblomstrende, stor åben rosa/pink blomst
Duchesse de Montebello   (Aldershvile, 2003) Kina-hybrid med lysrosa blomster med skøn duft
Belle Isis                            (Aldershvile, 2002) Lille gallicarose med lysrosa blomster
Hermosa                            ( Aldershvile, 2002) Lille smuk kinahybrid med rosa blomster
Eugenie Guinoiseau          (Aldershvile, 2004) Mosrose med mørkpink/kirsebærrøde blomster
Hebe´s Lip                          (Aldershvile, 2004) Enkle hvide blomster med pink/rød kant. Duftende
Félicité Parmentier            (Aldershvile, 2003) Smuk busk med smukke lysrosa duftende blomster
Fantin Latour                     (Aldershvile, 2004) Centifolia med meget smukke lysrosa blomster
Ispahan                              (Aldershvile, 2003) Smukke og duftende rosa blomster på en sund busk
Reine Victoria               (Aldershvile, 2001) Bourbonrose med runde rosa og duftende blomster
Baron Gonella                   (Aldershvile, 2003) Klatrerose (bourbon) med mørk pink/violet blomster
Baronne Adolphe de Rothchild (Aldershvile, 2004) Høj rose med store smukke lysrosa blomster
Clb. Souvenir de la Malmaison (Aldershvile, 2002) Bourbon med sartrosa blomster og skøn duft
Clb. Mme. Caroline Testout (Aldershvile, 2004) Klatrerose med store rosa tea-hybrid blomster
Clb. Cécile Brünner          (Aldershvile, 2002) Høj klatrerose med mængder af små sartrosa blomster
Bloomfield Abundance     (Aldershvile, 2003) Meget lig Cécile Brünner, men med laksefarvet blomst
May Queen                        (Aldershvile, 2002) Klatrerose med masser af fyldte rosa blomster
Gerbe Rose                        (Aldershvile, 2002) Klatrerose med lysrosa fyldte blomster
Maidens Blush                   (Aldershvile, 2003) Høj Albarose med sartrosa duftende blomster
Frülingsdüft                       (Aldershvile, 2002) Høj og bred med tidlige ferskenfarvede blomster
Ghislaine de Feligonde      (Aldershvile, 2002) Meget høj med mængder af lyse varmgule blomster

Øvrige roser:
Wilmottia                            (Aldershvile, 2003) Høj/bred vildrose med gråt løv og små pink blomster
Queen Elizabeth                 (Aldershvile, 2004) Store rosa tea-hybrid blomster på en høj busk
Penny Lane                        (Supermarked) Klatrerose med sart abrikos tonede blomster med duft
Rosenholm                                  "              Klatrerose med mængder af lysrosa små blomster
Bonica                                         "              Busk med lyspink blomster i massevis
Rosenresli                          (Aldershvile)    Klatrerose med rød/pink blomster og kraftig duft
Pascali                                (Supermarked) Smuk hvid tea hybrid blomst
Purity                                           "              Klatrerose med hvide tea hybrid blomster
Astrid Lindgren                           "              Floribunda med rosa blomster
Dronning Margrethe                    "              Lav rose med kønne rosa/laksrosa blomster
Pink Fairy                                    "              Bredtvoksende rose med masser af små pink blomster
Super Fairy                                  "              Klatrerose med mængder af små rosa blomster
Karen Blixen                               "              Tea-Hybrid med smukke store hvide blomster
Ladylike                                      "              Tea-Hybrid med stærkpink blomster
Blue Parfume                              "              Tea-Hybrid med lillarosa og duftende blomster
Amelia Renaissance          Koralpink blomster
Cloe             "                    Lysrosa blomster


10 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Nu har jeg lige kigget dine roser igennem. Du har godt nok mange i din lille have. Sjovt nok har vi mange af de samme roser. Jeg synes helt klart, at Sutters Gold dufter af meget mere end Crownprincess Margaretha, ja sådan er det jo forskelligt, hvilken duft der kommer bedst ind hos den enkelte.
  Old Wollerton Hall er med i mit indlæg fra i går eller i forgårs. Den fik jeg i juni måned lige fra køl fra Rosenposten. Den var godt nok sløv til at komme i gang, men nu har den haft to blomster og har stadig et par knopper. Den er dog ikke mere end 40 cm høj, jeg troede, at den var gået til. Jeg fik den i stedet for Clare Austin, som desværre gik ud i vinter, så det var erstatningen. Kun fordi jeg havde set den hos dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Alice.
  Hvor har du mange smukke roser :-) det er en flot rosenoversigt du har lavet. Jeg må lige igennem den en gang eller 2 mere med et stykke papir ved siden af til at skrive på hvilken jeg godt kunne tænke mig.
  "Martine Guillot" plantede jeg i efteråret, den glæder jeg mig endnu mere til at se blomstre efter at have læst om den hos dig.
  Din have må dufte helt og adeles vidunderligt om sommeren når alle dine roser er i blomst.
  Kh Linda

  SvarSlet
 3. Hej Alice.
  JØSES, hvor har du dog helt UTROLIGT mange roser. Er din have virkelig kun 150 m2? Det er godt nok imponerende, at du kan få plads til alle dem. Min have er ca. 350 m2, prøv at tænk hvor mange roser det så må¨kunne blive til:-) Jeg har også mange af de samme roser, som du har. Jeg har blandt andet Climbing Bonica, og jeg er ikke det mindste i tvivl, men er fuldstændig sikker på, at den du viser her, også er en Bonica. Jeg kom tilfældigt forbi dette gamle indlæg, fordi jeg er igang med at overveje hvilken ny klatrerose jeg skal vælge, og en af overvejelserne er Giardina, og derfor dukkede dette indlæg op. Og hold dog op, Alice. Jeg er virkelig imponeret over denne gennemgang du giver her. Det er meget lærerigt og brugbart. Jeg er nu slet ikke i tvivl. Det BLIVER Giardina. En af mine absolutte ynglinge er Rose de Rescht, og den synes jeg du mangler, den er ellers uundværlig!!!!
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 4. Hej Alice.
  JØSES, hvor har du dog helt UTROLIGT mange roser. Er din have virkelig kun 150 m2? Det er godt nok imponerende, at du kan få plads til alle dem. Min have er ca. 350 m2, prøv at tænk hvor mange roser det så må¨kunne blive til:-) Jeg har også mange af de samme roser, som du har. Jeg har blandt andet Climbing Bonica, og jeg er ikke det mindste i tvivl, men er fuldstændig sikker på, at den du viser her, også er en Bonica. Jeg kom tilfældigt forbi dette gamle indlæg, fordi jeg er igang med at overveje hvilken ny klatrerose jeg skal vælge, og en af overvejelserne er Giardina, og derfor dukkede dette indlæg op. Og hold dog op, Alice. Jeg er virkelig imponeret over denne gennemgang du giver her. Det er meget lærerigt og brugbart. Jeg er nu slet ikke i tvivl. Det BLIVER Giardina. En af mine absolutte ynglinge er Rose de Rescht, og den synes jeg du mangler, den er ellers uundværlig!!!!
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 5. Nydelege roser og flotte beskrivelsar! Du har mange av dei same rosene som eg har :-)

  SvarSlet
 6. Fantastiske roser du har. Jeg kan se, at vi har den samme kærlighed til de engelske - og har mange af de samme. Jeg håber, at kunne lave en lige så fin fremvisning til næste år, når de for alvor kommer i blomst. Tak for en smuk og inspirerende blog.

  SvarSlet
 7. Hej Alice
  Jeg låner lige et billede af din Coupe d´ Hébé, håber det er ok. Jeg vil så gerne høre fra dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 8. Fantastic to see all te roses your have in your garden. It's time computers can share the scent with the photo's.
  Have a wonderful sunday Alice

  SvarSlet
 9. Smukke smukke roser du har. Tak for kikket - nu er der igen flere på min ønskeliste :-)

  SvarSlet
 10. Helt utroligt skønne rosenbilleder! Hvis du elsker farven på Lavender Flower Circus men savner duften, så er Bering Renaissance og Blue Moon et par gode bud. Jeg dyrker begge, både på friland og i drivhuset. Begge har overlevet for mig på friland, men klarer sig bedst i drivhuset. Blue Moon er lidt til den sarte side, mens Berings blomster absolut ikke tåler regn. Begge er dog stærke, sunde roser i drivhuset, med smukke, sart lilla blomster, der dufter henrivende!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...